Romantična pozadina

BITNO O NEBITNOM: Znate li čemu služi ‘kukica’ na leđima košulje?

Gotovo svaka košulja na leđima ispod kragne ima ‘kukicu’ koja se čini posve beskorisna. No, jeste li se ikada zapitali čemu služi?

Riječ je, naime, o ‘ostatku’ koji se bez posebne svrhe zadržao do današnjih dana, piše Viral Thread. No, u vrijeme kada je taj dodatak osmišljen imao je tri važne uloge: ‘kukica’ je služila za vješanje košulje u vrijeme kada vješalice nisu bile uobičajena pojava u svakom ormaru. Osobito je bila važna mornarima, a kažu da se, objesite li je na taj način, košulja manje gužva i oštećuje. U današnje vrijeme vješalica oba načina su prilično beskorisna.

‘Obilježavala’ zauzete dečke

Prema nekim izvorima, ‘kukica’ na leđima koristila se i u vrijeme kada su u modi bili ovratnici koji su se mogli skidati, a ona je tada služila za pričvršćivanje marama, kravata i sličnih ukrasa.

Treća uloga je i najromantičnija. U vremenu prije društvenih mreža, uz pomoć ‘kukice’ na košulji studenti su u SAD-u svima mogli poručiti da su u vezi, ili pak slobodni. Dečki u vezi tada bi odrezali ‘kukicu’, a ponekad su je djevojke i slobodnim momcima kidale kako bi im pokazale da im se sviđaju. Ova je praksa osobito bila popularna sedamdesetih godina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr