OSTALA MU HRPA KOŽE

MALI JE NAPRAVIO ČUDO: Najdeblji dječak na svijetu još je prošle godine imao 193 kg, a sada se doslovno – prepolovio!

U samo godinu dana skinuo je impresivnih 110 kila i sada ga čekaju estetske operacije uklanjanja viška kože na trbuhu, rukama i nogama

Nekad najdeblje dijete na svijetu sada je neprepoznatljivo nakon što je školarac uspio skinuti više od polovine svoje tjelesne težine. Arya Permana (14), koji je imao 190 kilograma u dobi od samo 11 godina, sada je skinuo impresivnih 110 kilograma i potiče druge da se okrenu zdravoj prehrani.

Učenik je šokirao liječnike prije pet godina kada su vidjeli njegove fotografije kao morbidno pretilog djeteta koje se igra u spremniku vode kako bi se ohladilo u malom selu Cipurwasariju u Indoneziji.

Rođen s normalnom težinom

Arya je dane provodio neprestano jedući hrpe brze hrane i kupajući se u malom bazenu da se ohladi. Njegova nezdrava masa također je značila da nije mogao pohađati školu jer mu je hodanje do škole predstavljalo prevelik podvig.

Arya Permana u dobi od 10 godinaFoto: profimedia

Do prije godinu dana dječak je težio 193 kilograma, no uz pomoć estetske operacije, a kasnije zdravom prehranom i treniranjem s profesionalnim bodybuilderom Adeom Raijem (49), i više je nego prepolovio svoju kilažu.

Instagram

ZAJEDNO SU IMALE VIŠE OD 450 KG, OVO JE PRIČA O NJIHOVOJ BORBI ZA ŽIVOT: Jedna je bila toliko pretila da joj se masnoća skupila u kvrgu na čelu

Arya se rodio s normalnom težinom od 3,8 kilograma, no kada je imao samo četiri godine, počeo se nekontrolirano debljati. U protekle tri godine s roditeljima je obišao brojne liječnike i bio na nizu pretraga, programa i, naposljetku, na estetskoj operaciji.

Zaljubio se u nogomet

Prije operacije dječak je imao 193 kilograma, a sada, nakon intenzivnoga programa treninga i zahvaljujući zdravoj prehrani, teži samo 83 kilograma. Njegov trener izrazito je ponosan na Aryjin napredak i želju da iz temelja promijeni svoj život, prenosi Daily Mail.

Instagram

“Mali je jako uporan i ne odustaje od svoga cilja. Podržavam ga i bit ću uz njega do kraja. Iz dana u dan pratim njegov napredak i ne mogu se načuditi što smo učinili. Ono što dodatno veseli njegova je strast prema sportu. Arya obožava nogomet, a igrao ga je i prije nego što je izgubio ovoliko kilograma. To mi daje nadu da će nastaviti živjeti zdravo”, rekao je Ade Rai.

Koliko je ponosan i koliko vjeruje u 14-godišnjaka, vidljivo je i iz snimaka koje Ade svakodnevno objavljuje na Instagramu. Aryju sada čeka još nekoliko estetskih operacija kojima će se ukloniti višak kože na trbuhu, rukama i nogama.

Povratak na Net.hr