VELIKO TOPLO SRCE

ZAISTA NEOBIČNO PRIJATELJSTVO: Nevjerojatno nježni divovski polarni medvjed mazi – psa

Oni su doista neobični par, ali ogromni polarni medvjed i maleni pas privukli su pažnju brojnih ljudi širom svijeta jer su se zbližil u vjetrovitoj tundri na sjeveru Kanade.

“Nisam imao pojma što će se dogoditi, a onda se ohrabrio i počeo milovati tog psa, ponašao se kao da mu je prijatelj”, rekao je David De Meulles, autor snimke. “Tako se dogodilo da sam snimio video života”.

De Meullesov video prikazuje jednog od arktičkih grabežljivaca kako se nadvija nad psom i nježno ga miluje, dok se i pas priljubio uz njega.

De Meulles je rođen i odrastao u Churchillu, gdje je nastala snimka, i kaže da nikada nije vidio ništa slično.

On radi kao mehaničar za teške strojeve na sjeveru Kanade i povremeno radi kao vodič za svog prijatelja koji je vlasnik tvrtke North Star Tours.

De Meulles vozio dva klijenta u nadi da će vidjeti polarne medvjede za koje se zna da provode vrijeme u tom području. No, dobili su više nego su očekivali.

Nekoliko trenutaka je bilo napeto jer se pojavio polarni medvjed i prišao jednom od zavezanih pasa.

Ogromni grabežljivac je prišao, podigao golemu prednju šapu i počeo milovati psa po glavi.

“Znao sam da se medvjedi donekle prijateljski ponašaju prema psima, ali da bi medvjed mazio psa kao što to čine ljudije nevjerojatno”, rekao je De Meulles.

“Bio je to lijep prizor vidjeti, a ja jednostavno i dalje ne mogu vjerovati da bi tako velika životinja pokazala tako toplo srce prema drugoj životinji”, kaže.

Mi su uspjeli pronaći još jednu snimku polarnih medvjeda koji se igraju s psima.

Povratak na Net.hr