Pakleno ljeto

VRUĆINA I SUNCE OPASNI ZA LJUBIMCE: Nekoliko načina kako pomoći ljubimcima po paklenim ljetnim vrućinama

Mnogi će se složiti da je ljetno doba najljepše doba, ali ono uz sve čari donosi i težinu i probleme ne samo za ljude već i za životinje. Visoke temperature i nedostatak tekućine mogu biti pogubne. Imate li ljubimca, budite oprezni i pomozite im da preživi ljetni pakao.

Sunčanica, opekline, moždani udar i dehidracija samo su neke od opasnosti koje vrebaju i vaše dlakave prijatelje. Evo kako spriječiti nesreću.

Zaštitite ih od toplinskog udara

Što manje kretanja, trčanja i vježbanja upri visokim temperaturama. Neka se ljubimci odmaraju u hladu i rashlađenom prostoru. Uvijek im osigurajte dovoljno hladne, pitke vode. Ne šećite psa u doba dana kada je u zraku najviše topline i vlage, što je obično između 12 i 16 sati. To se posebno odnosi na pse s kratkim njuškama, poput buldoga. Omogućite im da se ohlade ne samo iznutra (hladna, svježa voda i hlad) već i izvana – kupanje će im spustiti tjelesnu temperaturu.

Ne ostavljajte ljubimce u automobilu!

Nikada ih ne ostavljajte u automobilu – čak i ako su prozori otvoreni, temperatura u automobilu može narasti za čak 19 ° C u samo 7 minuta.

Ne šetajte ljubimce po vrućem asfaltu

Mogućnost spaljivanja i oštećenja šapica je velika.

Ne šišajte psa do kože

Slojevi dlake ljubimca štite od pregrijavanja i sunčevih opeklina, a preporučuje se i korištenje sprejeva protiv kukaca.

Hrana u manjim količinama

Obroke im treba nuditi ili ranije ujutro ili kasnije navečer kada su temperature niže.

 

izvor: viralnova.com

Povratak na Net.hr