Kako se riješiti dlaka kućnih ljubimaca: Učinkovito se riješite dlaka svog ljubimca

Imate li kućnog ljubimca koji boravi u stanu, onda znate da je borba s njegovim dlakama poput borbe s vjetrenjačama. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se riješiti dlaka s namještaja i poda.

Ne izbjegavajte timarenje

Iščetkate li svog ljubimca svakodnevno izvan stana izbjeći ćete metlu ili usisavač u stanu. Ubrzo ćete vidjeti pozitivne posljedice svog truda, odnosno drastično smanjen broj dlaka u kući.

Stavite perive presvlake i zaštitite namještaj

Nitko ne želi sjediti na krevetu koji je prekriven životinjskim dlakama. Investirajte u nekoliko prekrivača namijenjenih baš za takve potrebe ili namještaj prekrijte starim plahtama. Kada vam dolaze gosti naprosto ih maknite i bacite u pranje.

Prostirkama zaštitite pod i tepih

Strateški ih rasporedite po mjestima gdje se skuplja najviše dlaka te spriječili da se raznose po stanu. Dobro je staviti i otirač ispred ulaznih vrata koji će skupiti prljavštinu sa šapa vašeg ljubimca kada se vraća iz šetnje. Odaberite strojno perive prostirke.

Čistite im šape

Možete koristiti rukavicu od mikrovlakana i svaki put nakon šetnje ljubimcu očistiti šape kako ne bi zaprljao stan. Iznenadit ćete se koliko prljavštine će ostati na rukavici, ali će zato stan ostati čist.

Obucite ljubimca

Nakon što ste okupali ili iščetkali ljubimca, odjenite mu majicu koju ste mu kupili. Ona će spriječiti da dlake padaju okolo.

Povratak na Net.hr