PRAVI PAS ČUVAR

SPASIO VLASNIKE OD SMRTI: Tronogom pit bullu Leviju razbojnik je pucao ravno u glavu

Darcy Cherry i Bob Stenzel zaboravili su zaključati stražnja vrata svojeg doma u Janesvilleu, gradiću u Wisconsinu. Bila je noć, bili su sami i bili su idealna meta za naoružanog razbojnika koji je upao u njihov dom. Zaprijetivši im vatrenim oružjem, polegao ih je na pod. Licem prema dolje. Počeli su se moliti…

“Gdje vam je sef? Gdje držite novac?” ponavljao je pitanja razbojnik, a Darcy je prekrila lice rukama i u sebi molila Boga da im pomogne.

Odgovorili su mu kako nemaju sef niti u kući drže novce. Nastojali su ga uvjeriti kako su obični ljudi, kako je ona kućepaziteljica, a Bob običan majstor, kojima je povjerena 115 godina stara kuća na upravljanje. Nije im povjerovao.

levi1

Tada ih je pitao gdje drže marihuanu. Sredovječni je par odgovorio kako ni toga nemaju u kući. U tom trenutku, njihov pas Levi, koji je cijelo vrijeme bio s njima u dnevnom boravku, je počeo režati. Spremao se skočiti na stranca u kući.

“Razbojnik se bojao Levija, osjetila sam mu to u glasu kada je rekao da smirimo psa. Ponovio je nekoliko puta da će pucati, a onda je to i učinio”, rekla je Darcy.

Pobjegao je, a par je nazvao policiju. Levi je ležao u krvi. Ustrijelio ga je u predjelu glave. Metak mu je oštetio lubanju i zaustavio se u koži vrata psa.

Pozvali su veterinare koji su mu spasili život.

Inače, Levija su dobili dok je još bio štene. Bob ga je pronašao napuštenog u jednoj staroj zgradi u kojoj je radio na njezinoj obnovi. Njegova se supruga Darcy protivila pit bull u kući, ali Levi ju je brzo osvojio. Uvjerena je da je spasio njihovu djecu od pada sa litice. Tako je, naime, izgubio šapu.

levi2

Dogodilo se to na obiteljskom izletu, kada su se njezina dva sina penjala po litici. Uvjerena je kako je Levi nastojao zaštititi ih od pada. Šapu su mu morali amputirati.

“Potreseni smo ovim događajem. Bojim se, jer je razbojnik još na slobodi i zna gdje živim, tko sam i kako izgledam. Nadam se da će ga policija brzo pronaći”, rekla je prestrašena žena lokalnim novinama.

Što se Levija tiče, imao je sreće. Metak ga je samo okrznuo.

“Levi je naš junak”, rekla je Darcy o psu koji je zbog svojih vlasnika “popio” metak.

 

Povratak na Net.hr