DIVLJE I NEOVISNE

SIBIRSKE LJEPOTICE: Nakon što su ih prozvali norveškim mačkama, vlasnica odlučila ispraviti pogrešku

Osim svoje djece, nema ničega na ovome svijetu što  Alla Lebedeva voli više od svojih prekrasnih sibirskih mačaka. Kao i svaki ponosan vlasnik, često ih fotografira, a njezini su uratci postali prava internetska senzacija. U idiličnom okruženju snijegom pokrivenog Sibira, Alla bilježi slike iz mačje svakodnevnice, koje svojom ljepotom oduzimaju dah.

I na tome bi ostalo, da jednoga dana nije nabasala na članak s fotografijama njezinih mačaka ispod kojih je netočno bilo navedeno kako je riječ o norveškim šumskim mačkama.

Budući je riječ o potpuno različitim pasminama, Alla se nije mogla suzdržati da ne reagira. Ponosna vlasnica prekrasnih primjeraka sibirske mačke dobila je prostor u Siberian Times-u, koji je sa zadovoljstvom objavio fotografije.

“Prije nekoliko godina primjetila sam da su moje fotografije postale viralne. Pojavile su se ispod teksta o norveškim mačkama, i sada svijetom putuju kao takve”, rekla je ova vlasnica farme u Prigorodniju, u okolici Barnaula.

Alla i njezin suprug Sergej punih 10 godina uzgajaju sibirske mačke. Njihova prva se zove Babushka, a legla koja su od nje potekla, doista su prelijepa. Svako mače ljepše od drugog!

“Žive u sjeniku, spavaju na povišenom. Naše mačke čuvaju kokoši i piliće od miševa i štakora”, pojasnila je Alla.

Njezine su mačke prave seoske. One se slobodno kreću i potpuno su drugačije od mačaka koje su naviknute na život u kući.

“Za toplih ljetnih mjeseci, naše mačke se podijele u dvije grupe. Jedna ode loviti, dok druge skrbe za mladunčad. Mjesecima ih znamo čekati da se vrate kući”, govori o svojim ljubimcima vlasnica.

“One su divlje i neovisne”, zaključuje Alla.

Povratak na Net.hr