INSTRUMENTI PREDU

ODMAH ZAUZEO VRH TOP-LISTE: Violončelist snimio prvi glazbeni album samo za mačke

Violončelist David Teie snimio je prvi glazbeni album isključivo za mačke i predstavio ga u Lady Dinah’s Cat Emporiumu, jednom od dva bara u Londonu specijaliziranih za mačju publiku, no tu se glazbeni Dolittle ne misli zaustaviti jer već priprema nove projekte, album za konje te za pse.

Unatoč alergiji na mačje krzno, Teie, koji je inače nastavnik glazbe, snimio je album za Universal Music, a pri okrestraciji se poslužio sa 26 različitih instrumenata koji “predu” poput mačaka.

“Koristio sam deset akustičnih instrumenata no gotovo svi zvukovi morali su biti izmijenjeni elektronički i softwareom da bi se dobio zvuk pogodan za mačje uši”, objasnio je.


“Naime, ako napišem glazbu koja se sviđa mačkama, ali iritira njihove vlasnike, pogriješio sam”, pa je zato odabrao “sloj ljudske glazbe kako bi ona bila slušljiva i zapravo umirujuća i za ljude”.

Glasnogovornik kuće Universal Music nada se biti dio prvog velikog projekta koji cilja auditorij životinjskog svijeta. Mačke su zapravo velik biznis u Velikoj Britaniji jer vlasnici 7 milijuna mačaka u toj zemlji godišnje na njih troše 4 milijardi funti (4,5 milijardi eura).

Sudeći prema rekacijama u londonskom mačjem klubu vlasnici neće oklijevati kupiti album za svoje ljubimce, a čelist Teie već priprema nove projekte pitajući se zašto bi samo mačke uživale u glazbi.

“Osmislio sam glazbu za konje i pripremam se početi snimanje… a istraživanja sam počeo i za pse”, objasnio je te dodao da će tu posao biti mnogo složeniji jer primjerice “čivaua i labrador ne vole istu vrstu glazbe”.

Povratak na Net.hr