Kako znati je li mačka skotna? Evo znakova!

Ako se vasa macka ne tako davno tjerala i nije sama zatvorena unutar cetiri zida, postoji mogucnost da je gravidna. No kako biste bili sigurni procitajte koji su znakovi koji upucuju na to da vas uskoro ocekuje copor dlakavih loptica kod kuce.

Nedostatak novog tjeranja ce biti prvi znak kojeg mozete primjetiti. Ako se vasa macka tjerala svakih desetak dana, a onda je odjednom zavijanje prestalo, sansa je da je gravidna.

Bradavice su joj natekle i promijenile boju u ruzicastu. To moze biti prva fizicka promjena koju cete primjetiti.

Apetit joj se povecao. Najednom ce biti puno zainteresiranija za hranu. No nije ni cudo, jer ne jede samo za sebe, nego i za nekoliko mladunaca.

Moguce povracanje. Nosece kraljice mogle bi se nekoliko puta pomuciti s jutarnjom mucninom, kao i buduce majke – pripadnice ljudskog roda. Ovo nije nista cudno, no ako se bude ponavljalo ucestalo, potrebna je veterinarska intervencija.

Povecanje abdomena je vidljivo oko petog tjedna, jer ce odjednom poceti jako natjecati i rasti sve do trenutka okota.

Moze se dogoditi i da vasa macka odjednom pocne traziti puno vase paznje nego inace, a vi joj je svakako i pruzite.

Kako ce se bliziti vrijeme za donosenje macica na svijet, tako ce vasa macka sve vise traziti miran kutak u kojem bi ih mogla okotiti, pa joj omogucite da se sama smjesti na mjesto koje odabere i koje joj ocito najvise odgovara.

Povratak na Net.hr