NEODGOVORNI UZGAJIVAČI

LJUDI, IMATE LI VI SRCA? Možda i možete živjeti u hrpi smeća, ali oni to nisu zaslužili

Članovi udruge Animal Rescue Corps pomogli su Uredu šerifa okruga Morgan, u američkoj saveznoj državi Tennessee, zbrinuti 32 životinje koje su živjele u užasnim uvjetima na imanju koje je oko dva sata udaljeno od Nashvillea, a koje se usudilo nazvati ‘uzgajalištem pasa’.

Sve životinje, uključujući 20 pasa, jedno magare, četiri minijaturna magarca, dva ponija, patuljastu svinjicu, tri pijetla i jednu kokoš, privremeno su zbrinuli članovi udruge.

Iako je svima jasno da su životinje u ileglanim uzgajalištima često zlostavljane i zanemarivane, ljude ništa nije moglo pripremiti na jezive prizore koje su zatekli na ovoj farmi.

zanemareni-psic-2

Američko udruženje za sprječavanje okrutnosti prema životinjama procjenjuje da diljem SAD-a postoji oko 10.000 sličnih, ilegalnih uzgajališta pasa, gdje “uzgajivači” nimalo ne mare za dobrobit životinja, sve dok je netko spreman platiti im za “slatkog ljubimca”.

Ljudi koji kupuju životinje u regularnim prodavaonicama ljubimaca često nisu ni svjesni da su stigle iz ilegalnog uzgoja, gdje su živjele u katastrofalno lošim uvjetima.

 

Povratak na Net.hr