KOJA TAKTIKA!

KAD SE MALE SURLE SLOŽE: Slonovi u zoološkom vrtu spasili mališana od utapanja u bazenu

Video je pregledan više od 459.000 puta u svega tri dana, a komentatori su oduševljeni hrabrim pothvatom i zajedništvom divljih životinja.

Životinje se vode instinktom, što znači da pokazuju zajedništvo u situacijama kada je nečiji život u opasnosti, podsjećajući nas tako da od njih imamo štošta naučiti. Jednu od takvih predstava izveo je par slonova u Grand Park Zoo-u u Seoulu kada su vidjeli da se mladunče utapa u bazenu.

Mališan je stajao uz rub bazena s jednim odraslim slonom, kada se odjednom poskliznuo i pao u vodu. Veliki je slon počeo paničariti vidjevši da se mladunac bori za zrak, a pomoć je stigla u rekordnom roku. Drugi slon, koji se nalazio nešto dalje od incidenta, brzo je pohitao prema bazenu i prešutno se dogovorio s prvim kako će biti najpametnije ako oboje uđu u bazen s njegove pliće strane.

URNEBESNA DIVLJINA: Veličanstvene životinje u izdanjima kojima se baš i ne ponose…

Treći je slon, koji je od ostatka bio odvojen ogradom, pokazivao bijes zbog nemoći da pomogne. Nervozno je hodao gore-dolje gledajući u očaju što se vani zbiva. Ali, dva su slona bila sasvim dovoljna da se maleni izvuče van – svaki mu je prišao s jedne strane, nakon čega su ga izvukli na površinu, gledajući da što prije dođu do plićaka.

Video je pregledan više od 459.000 puta u svega tri dana, a komentatori su oduševljeni hrabrim pothvatom i zajedništvom divljih životinja. “Vau, kakva organizacija” i “Bolji su nego ljudi” samo su neki od komentara.

Pogledajte i sami ovu spektakularnu borbu za život:

 

Povratak na Net.hr