ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA FEDERALNI JE ZLOČIN

FBI U ZAŠTITI ŽIVOTINJA: Agenti će od ove godine progoniti i zlostavljače životinja

Ubojstva, napad vatrenim oružjem, ali i okrutnost prema životinjama, sve su to zločini koje će FBI progoniti diljem SAD-a. Velika je to pobjeda boraca za prava životinja, koji su godinama tražili da Federalna policija također progoni zlostavljače životinja. Agentima su i takvi, od sada, na crnim listama.

Prema američkim zakonima, četiri su kategorije kaznenih djela protiv životinja. Zanemarivanje, okrutno postupanje i mučenje, organizirano mučenje (borbe pasa i slično), seksualno zlostavljanje životinja.

Od ove godine, u bazu podataka FBI-a, NIBRS, bit će uvrštena i sva kaznena djela koja se odnose na dobrobit životinja. Uloga FBI-a neće biti samo preventivne prirode, već će pomoći u privođenju pravdi zločinaca koji su, budući je to do sada bilo isključivo područje rada policijskih službi pojedinih saveznih država, uspjeli umaći pravdi.

NAKON TEŠKOG ZLOSTAVLJANJA: Kujica Caitlyn doživjela je svoj najljepši dan

Dosadašnja istraživanja iz područja psihologije pokazala su kako su najgori kriminalni umovi, ubojice, zlostavljači, silovatelji, svoj put na drugu stranu zakona započeli upravo tako što su prvo ubijali životinje, a tek onda prešli na ljude.

REAKCIJA OVOG PSA ĆE VAS DIRNUTI: Nikada ga nitko nije milovao, trpio je mnogo…

Zlostavljanje životinja kazneno je djelo u 13 saveznih država, kao i u glavnom gradu SAD-a, Washingtonu. Međutim, različito su bila kavalificirana, pa je bilo teško uspostaviti jasne obrasce ponašanja zlostavljača životinja, čija imena i popis kriminalnih djela protiv životinja sada imaju i agenti FBI-a.

Odluka da se počnu pratiti slučajevi zlostavljanja životinja veliki je korak naprijed, a takvim ga smatra i odvjetnik Scott Heiser, predstavnik Lige za zaštitu životinja, organizacije koja je zagovarala da ova kaznena djela budu pod nadležnosti FBI-a.

FBI je počeo prikupljati podatke u registar zločina, a te će informacije biti dostupne javnosti tek po svršetku ove godine.

 

 

Povratak na Net.hr