KRALJICA NASLANJANJA

ASISTENT STOMATOLOGU: Ovaj pas tješi djecu i odrasle kada dođu kod zubara

Lynne Ryan radi u stomatološkoj ordinaciji, baš kao i njezin 6 godina star pas Jojo. Zlatni retriver dresiran je kako bi ljudima pružio utjehu, a stomatološka ordinacija samo je jedno od njegovih radnih mjesta. Kada ne tješi djecu na zubarskom stolcu, ovaj pas utjeha je sarcima u staračkom domu ili domu za nepokretne osobe.

Jojo je prava profesionalka. Nakon uragana, bila je utjeha mnogima koji su u  Missouriju i Illinoisu izgubili svoje domove, tješila je djecu u američkim školama u kojima su se dogodila masovna ubojstva, koja su potresla cijeli svijet.

Dresirana je da ljudima pruži utjehu u stresnim situacijama, a na sebi nosi prsluk kojim ih ohrabruje da ju podragaju.

“Ona je jako drag pas. Zovem je kraljicom naslanjanja, jer, ako joj se netko svidi, ona će mu pristupiti i nasloniti se na osobu, kao da govori, dođi podragaj me. Stvarno je zanimljiva”, kaže Ryan.

U stomatološku ordinaciju koja je specijalizirana za djecu, Ryan je Jojo dovela prije godinu dana, kako bi smirila nervoznu djecu. Sada, jednom mjesečno, dolazi u ordinaciju kako bi bila tu za djecu.

“Postala je pravi hit. Ljudi nas zovu i traže da i Jo Jo bude prisutna”, rekla je zubarka Veronica Renteria.

“Jako je nježna. Čeka na vas. Kada dođete, samo stavi glavu na vaše krilo, kao da zna kako vam baš u tom trenutku treba zagrljaj”, kaže Renteria.

“Njezina je šapa uvijek tu. Jedna je djevojčica vadila zube, a cijelo ju je vrijeme češkala po ušima”, dodala je Ryan.

Jojo je omiljen član stomatološke ordinacije. Uvrstili su ju na popis zaposlenika, a reakcije roditelja čiju je djecu tješila su odlične.

Većina ne može vjerovati koliko umirujuće Jojo djeluje na njihovu djecu, koja se znatno manje boje zubara, kada je pas prisutan.

 

 

Povratak na Net.hr