NE IZGLEDA DOBRO

ŠMINKU SKIDATE VLAŽNIM MARAMICAMA? Kad vidite rezultat ovog pokusa, uvjereni smo da ćete ih istog trena baciti

Dermatolog je napravio eksperiment s narančom i puderom. Puder je nanio na koru, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. Pogledajte što se dogodilo

Kada je riječ o čišćenju lica, većina je dermatologa složna u jednome – vlažne maramice za uklanjanje šminke trebalo bi zamijeniti nekom drugom metodom. Osim što nisu dobre za kožu, uglavnom nisu pogodne ni za okoliš.

Umjesto toga, stručnjaci preporučuju takozvani “double cleansing”, metodu kod koje se šminka prvo uklanja uljnim sredstvom za čišćenje lica, a zatim slijedi ispiranje preparatom za umivanje.

Eksperiment s narančom

Ako su vlažne maramice sastavni dio vaše rutine čišćenja lica, možda vas razuvjeri video koji je ovih dana pravi viralni hit. U njemu britanski dermatolog Timijo Eshio objašnjava zašto bismo maramice za skidanje šminke trebali zaobilaziti u širokom luku.

ŽENA OTKRILA NAJBOLJI NAČIN ZA UKLANJANJE TVRDOGLAVE VODOOTPORNE MASKARE: ‘Tako se u potpunosti otopi!’

Kako bi dočarao koliko je ova metoda, ne samo nezdrava, već i neučinkovita, napravio je eksperiment s narančom i puderom. Puder je nanio na koru, koja predstavlja lice, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. U videu je vidljivo koliko pudera ostaje na licu, odnosno da maramice uopće ne uspijevaju ukloniti puder iz pora.

Povratak na Net.hr