NEMA ŠMINKE, SAMO RUŽ I LAK

RAVNO SA NY TJEDNA MODE: 3 najvažnija trenda za sezonu proljeće/ljeto 2016!

Stotine modela nosile su kreacije vodećih svjetskih dizajnera na jednom od najprestižnijih modnih događaja u kalendaru, Newyorkškom tjednu mode. Osim kreacija, pomno su se pratili i trendovi koji se odnose na kosu, šminku i dodatke odjeći.

Prirodno, opušteno i ležerno. Takvim kreacijama smo svjedočili na pistama, a od svega viđenoga samo tri osnovna trenda valja što prije usvojiti.

1. Nema šminke, osim ruža

Dizajner Jason Wu na pistu je poslao manekenke koje su nosile samo ruž. Njihova lica u potpunosti su odavala dojam kako nisu našminkana. Bez maskare, bez pudera, modeli su na pistama doista izgledali kao da ih niti jedna četkica nije dotaknula. Prirodan tonus kože totalno je in, a dugačke i guste trepavice s kojima je rođena, na kratko valja zaboraviti!

2. Nokti sa motivima

Crna točkica, bijela prugica ili bilo koji drugi detalj u boji koji odgovara odjeći apsolutni su hit sa piste New Yorka, kada su u pitanju nokti. Dužina je proizvoljna, a uz malo mašte, profesionalna pedikura nije potrebna.

3. Valovita kosa

Glamur nema slobodan dan, komentar je fotografije na službenom profilu frizera Tony & Guy-aFoto: Instagram Tony&Guy

Raspuštena kosa bez lokni, kao da su ju kreirali valovi, a ne četke i fen, to je preporuka za frizuru za iduće ljeto i proljeće. Kako će kosu šišati, bojati i fenirati vaši frizeri, najbolje je pokazala Carolina Herrera:

Izgled opuštene gradske cure, kojoj ni boravak na plaži ne kvari izgled, moguće je postići s dobrom četkom i peglom za ravnanje kose. Pa ipak, šišanje i postavljanje ovog stila frizure treba prepustiti iskusnim rukama frizera. Pomno pratiti na koji način kosu suše i izvlače, a onda isto pokušati napraviti kod kuće. Kada je kosa u pitanju, eksperimentiranje u kupaonici dolazi u obzir samo ako tjedan dana ne mislite izlaziti van.

 

Povratak na Net.hr