URADI SAMA

PRIMITE SE POSLA: Napravite kovrče dostojne crvenog tepiha bez spaljivanja kose

Vjerovali ili ne, apsolutno je moguće dobiti prekrasne kovrče dostojne crvenog tepiha i bez da morate spržiti kosu. Zvuči nevjerojatno? Jednostavnije je nego biste to mogli pomisliti!

Vrhunski frizeri udružili su se u misiji okupljanja metoda za kovrčanje kose koje ne zahtijevaju tretmane visokim temperaturama. Od staromodnih viklera do pletenica, metode kojih su se ovi stručnjaci dosjetili su zaista odlične!

Spletite pletenicu

Jedan od najjednostavnijih načina da dobijete predivne kovrče jest da kosu spletete u pletenicu. Možete to napraviti čim se ujutro ustanete, nositi je cijeli dan i navečer je raspustiti u predivne kovrče, ili pletenicu na glavi držati preko noći i ujutro je raspustiti.

Za dugotrajnije kovrče kosu spletite u pletenice dok je još vlažna. Ako želite gušće kovrče, napravite dvije riblje kosti, a za nešto opušteniju varijantu kovrča koje započinju po sredini kose običnu pletenicu.

Ako imate viška vremena i par ruku koje će vam pomoći, kosu možete splesti u tzv. krpice, samo je važno da na svaki pojedini pramen prije ‘obrade’ stavite proizvod za stiliziranje, počešljate ga pa tek onda spletete.

Uvijanje pramenova

Ako želite prekrasne kovrče na kojima će vam mnogi pozavidjeti, na kosu nanesite regenerator kojeg nije potrebno ispirati, odvojite dva pramena, počešljajte ih i uvijte jednog oko drugoga. Napravite tako s cijelom kosom, ostavite da se formira preko noći i ujutro ćete se probuditi s prekrasnim kovrčama.

Upotrijebite jastučnicu

Ovo je jedna od starinskih metoda kojima su naše bake uvijale kosu. Tehnika se sastoji od toga da staru jastučnicu, koju više nemate namjeru koristiti, škarama izrežete u deset centimetara široke, duge trake koje potom ovijete oko izdvojenog pramena kose jednake širine kao i traka.

Za cijelu kosu će vam biti potrebno četiri do šest traka, stavite ih na glavi preko noći i ujutro se probudite s kovrčama iz snova!

Vikleri

Iako staromodna, ova tehnika osigurava predivne kovrče bez bojazni da ćete oštetiti kosu. Viklere možete za vrlo malo novca kupiti u gotovo svakoj trgovini s kozmetičkim potrepštinama, i koristiti u nedogled. Stavite kosu u viklere, pustite da odstoje preko noći i ujutro ćete imati super frizuru!

Ukosnice

Postizanje predivnih retro kovrča uz pomoć ukosnica postiže se tako da izdvojite jedan pramen kose, na njega nanesete proizvod za stiliziranje, počešljate ga i ručno ga uvijete tako da tvori oblik valjka promjera veličine dva prsta.

Sve što tada trebate napraviti jest dobiveni oblik pramena pričvrstiti ukosnicom i isti postupak primijeniti na ostatak kose. Nije preporučljivo da s ovim spavate jer bi vam se ukosnice mogle izvući iz kose, pa biste se ujutro mogli probuditi s razočaravajućim rezultatima.

Povratak na Net.hr