TAJNE PORUKE

‘OVA VAM JE PREDEBELA, ZAR NE?’: U medije procurila skandalozna praksa agencije za zapošljavanje

Možete li vjerovati da postoji agencija za zapošljavanje koja za kriterij ima fizički izgled potencijalnih zaposlenika? Elless Promotions upravo je takva agencija i djevojke koje se prijave za posao moraju biti ocijenjene s najmanje sedam od deset bodova.

Usluge ove agencije koristi lanac pubova Yates kada traži konobaricu. Prljava pozadina agencije za zapošljavanje izašla je na vidjelo nakon što se jedna kandidatkinja požalila da su je odbili jer je za njihov pojam bila predebela.

Iz agencije su objavili njezinu fotografiju uz opis: “Ovo stvarno nije prikladno za konobaricu, je li tako?” Jane Garner (30) požalila se kako nije dobila posao samo zato što ju je agencija opisala kao predebelu.


Vlasnica kafića uvela ‘muški’ porez i želi osvijestiti ljude o rodnoj neravnopravnosti koja je itekako živa

U javnost je iscurio i razgovor u WhatsApp grupi agencije između direktorice Lise Sansom i njezine poslovne partnerice Holly Muldoon.

Direktorica je napisala kako je vidjela na popisu nekoliko ružnih djevojaka i podsjetila kako kandidatkinje moraju na ljestvici ljepote imati barem ocjenu sedam. Upozorila je da, ako nisu sigurni, pošalju njoj fotografije pa će ona odlučiti.

“Ali ona je predebela za naše standarde. Možete li, molim vas, provjeriti kandidate i javiti mi koji konfekcijski broj nose i kako izgledaju? Izbrišite svakoga tko ne izgleda dobro”, odgovorila joj je Holly.

Glasnogovornik Yatesa nije želio komentirati nastali skandal, kao ni politiku sporne agencije za zapošljavanje, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr