KRIVAC SU MEDIJI

MUŠKARCI SVE VIŠE IDU ‘POD NOŽ’: Provjerite koje korekcije najviše traže i koji su im razlozi za to

Vjeruje se kako društveni mediji imaju velik utjecaj na poimanje vlastitog izgleda muškaraca jer ih svakodnevno bombardiraju savršenim licima i tijelima domaćih i stranih zvijezda.

Muškarci novog milenija sve se više podvrgavaju plastičnim operacijima i različitim korekcijama na tijelu, otkriva američka studija . Plastična kirurgija za muškarce je, od 1997. godine do danas, skočila za nevjerojatnih 325 posto, što zorno pokazuje koliko današnji pripadnici jačega spola vode brigu o fizičkom izgledu i više im smetaju tjelesni nedostaci.

U testiranju muškaraca koji bi otišli pod nož, njih 92 posto su mladi, tzv. milenijski muškarci. Razlozi su svakakvi – od onih koji žele zadržati mladenački izgled do onih koji se žele bolje osjećati u vlastitom tijelu ili, pak, udovoljiti partnerici. Najčešći takvi zahvati uključuju korekciju nosa i ušiju te redukciju prsa, piše Daily Mail.

Sve se više žena odlučuje na operaciju stidnih usana. Evo što stručnjaci (i muškarci) misle o tome

Stručnjaci su testirali 618 muškaraca, ispitujući ih bi li voljeli na sebi nešto promijeniti. Potvrdno su odgovorili oni u dobi između 25 i 34 godine (njih 58 posto) te 34 posto onih između 18 i 24 godine. Vjeruje se kako društveni mediji imaju velik utjecaj na poimanje vlastitog izgleda muškaraca jer ih svakodnevno bombardiraju savršenim licima i tijelima domaćih i stranih zvijezda.

Stariji ispitanici naveli su ćelavost kao najveći problem te su bili spremni podvrgnuti se transplantaciji kose. Iznenađuje li vas podatak da su samo prošle godine muškarci u SAD-u potrošili vrtoglavih 106 milijardi kuna na plastične operacije?

Povratak na Net.hr