TAKO JE LAKO

MALI TRIKOVI ZA SVE ONE KOJI SE NE SNALAZE U FOTKANJU: Influencerica pokazala najbolje fore za super izgled na slikama

Neki od savjeta su da se okrenete na stranu, maknete ruke s tijela i stvorite trokute

Modna fotografkinja Bonnie Rodriguez misli da s pravim pozama i stavom svi mogu izgledati poput influencera na Instagramu.

“Svi mogu biti fotogenični i osjećati se samopouzdano ako razmišljaju na pravi način”, rekla je 33-godišnjakinja za Business Insider.

Danas predaje internetski tečaj o tome kako izgledati dobro na svojim fotkama, no kada je kao studentica dobila zadatak da stvori autoportrete osjećala se sramežljivo i nelagodno jer je zaboravila koliko je poziranje pred objektivom neprirodno.

“Jedna je stvar fotkati modele, a druga obične ljude”, tvrdi Rodriguez. Iz tog je razloga sastavila popis savjeta i trikova kako bi svojim klijentima olakšala poziranje pred kamerom i pomogla im da se opuste.

Neki od njezinih savjeta su da se ne okrenete tijelom direktno pred fotografa, već se lagano okrenete u stranu, stvaranje trokuta sa svojim tijelom (primjerice, stavljanje ruku na glavu ili bokove) te svijanje nogu dok sjedite.

Prema Bonnie, najveći je problem što se većina ljudi bori s nervozom dok pozira, što se vidi na fotkama. “Morate koristiti sve mišiće lice za pravu grimasu. Vježbajte pred zrcalom i upamtite taj osjećaj kako biste ga kasnije mogli ponoviti”, savjetuje fotografkinja.

Također, shvaća da neki njezini klijenti ne znaju što bi radili s rukama pa predlaže korištenje rekvizita, poput šalice kave.

Povratak na Net.hr