S ovom bojom kose smatrat će vas najmanje profesionalnom

Kod mnogih od nas jutarnja rutina uljepšavanja pala je u drugi plan zbog djece koju moramo ostaviti u vrtić prije nego ono najnužnije potrpamo u torbicu i u grlo saspemo što je više moguće kave, pa izjurimo iz kuće trčeći na tramvaj da na vrijeme stignemo na posao.

No, itekako bi vam se moglo isplatiti da malo više vremena utrošite u to da vam kosa ne izgleda kao ptičje gnijezdo kada uletite kroz ulazna vrata vašeg ureda. Gotovo tri četvrtine ljudi (73 posto) tvrdi kako je izgled kose važna stavka prilikom ocjenjivanja nečijeg profesionalizma, pokazalo je najnovije australsko istraživanje.

Štoviše, žene koje nose raspuštenu kosu smatraju se ‘mnogo manje vješte’ od onih koji kosu drže zavezanu u rep, dok se crvena boja kose smatra najmanje profesionalnom za neko radno mjesto. A kada je u pitanju općeniti izgled, 52 posto muškaraca i 64 posto žena tvrde da su učinkovitiji kada izgledaju dobro.

‘Moguće je da je uprava vaše tvrtke, koju svako toliko viđate na sastancima, o vama oformila potpuno neprimjereno mišljenje o vašem profesionalizmu, bazirano na trudu koje ulažete u svoj izgled. Stvaramo pretpostavku da osoba koja ulaže trud u svoj izgled također ulaže trud u posao koji obavlja. Ako je osoba disciplinirana na tom području, disciplinirana je na mnogima. Takve ljude zapošljavamo u našim tvrtkama, promoviramo ih, nagrađujemo ih i imamo visoka očekivanja od njih zbog naše percepcije da su sposobnija’, tvrdi stručnjakinja za izgled i prezentiranja Anna Musson.

Povratak na Net.hr