KORISNI SAVJETI

LIJEPA 24 SATA: Savjeti kako da vam šminka traje cijeli dan

Većina žena misli da na licu treba imati puno šminke ako želi da joj traje cijeli dan, ali to nije istina. Jedan od najboljih načina da svjež izgled lica zadržite čitav dan je da koristite prave proizvode za ljepotu.

Ne trebate nanositi puno šminke na lice, sve što trebate su pravi proizvodi i nekoliko korisnih savjeta:

1. Koristite laganu hidratantnu kremu

Uvijek koristite laganu hidratantnu i važno je da pronađete kremu koja vam savršeno odgovara. Čak i ako imate masnu kožu ne bi trebali preskočiti hidratantnu kremu. Šminka će se bolje držati ako vam je koža lica hidratizirana i bolje će izgledati.

2. Koristite korektor prije podloge

Većina žena nanese korektor nakon nanošenja podloge, odnosno tekućeg pudera. Ali ako želite da vam šminka na licu traje čitav dan, prvo nanesite korektor.

3. Koristite dobru podlogu

Podloga na licu je kljucna ako želite trajniji dnevni make up. Morate pronaći savršeni tekući puder ili toniranu kremu koja odgovara vašem tipu kože lica. I zapamtite, dobro ne znači i skupo. Puno brendova ima odlične proizvode po pristupačnim cijenama.

4. Koristite kistove i spužvice

Jedan od najboljih načina da vaša sminka traje cijeli dan je da je nanosite s kistovima i spužvicama umjesto prstima. Osim što ruke mogu biti prljave, na prstima uvijek ima prirodne masnoće. Koristite kistove i spužvice za nanosenje sjenila, pudera, rumenila. Također je potrebno da svaki proizvod ima odgovarajuću veličinu kista ili spužvice.

5. Nabavite savršenu olovku za oči

Ako nabavite savršenu olovku za oči koja se ne razmazuje i lako se nanosi već ste puno napravili. Važno je da je proizvod dobar i dobro će izgledati na vašim kapcima čitav dan.

6. Nanesite neutralno sjenilo na rubove kapaka

Osim što će neutralna sjenila kao što su bež, krem ili bijela omogućiti da izgledate svježije, i eyeliner će se bolje držati.

7. Nanesite podlogu na usne

Prije nego na usne nanesete ruž ili sjajilo, nanesite na njih podlogu, a to može biti tekući puder, tonirana krema, korektor u kremi. Zvuči čudno, ali pomaže da šminka bude postojanija.

Povratak na Net.hr