A U TOME JE STVAR...

JESTE LI JOJ SKUŽILI LICE U INTERVJUU? Propjevale žene koje sređuju Meghan Markle, evo zašto i u 40-oj izgleda kao curičak

Američke ekspertice za njegu kože otkrile su pet ključnih koraka s kojima i mi obične žene možemo blistati baš poput lijepe vojvotkinje

Iako je to sada teško zamisliti, u prošlosti se Meghan Markle (39) okušala i kao blogerica o ljepoti. Na svojoj mrežnoj stranici “The Tig”, vojvotkinja od Sussexa, između postova o modi, putovanjima i hrani, povremeno je pisala i o njezi kože, a u objavi iz listopada 2016. naglasila je važnost njege lica.

U tekstu pod naslovom “Najdraži stručnjaci za kožu širom svijeta”, supruga princa Harryja spomenula je četiri žene kojima je tada povjeravala brigu o svojoj koži. Portal Harper’s Bazzar razgovarao je s dvjema američkim kozmetičarkama koje se brinu o Meghaninu licu.

Kate Somerville iz Los Angelesa i Joanna Vargas iz New Yorka sada su otkrile u čemu je tajna ljepote holivudske glumice koja je osvojila najbuntovnijega člana britanske kraljevske obitelji te kako i mi obične žene možemo blistati poput nje, čak i dok smo kod kuće.

Prvi korak: čišćenje

“Ovo je uvijek prvi korak u njezi lica”, ističe Somerville i pojašnjava: “Ako imate masnu kožu, potrebno je dvostruko čišćenje. Ako imate suhu kožu, dovoljno je samo osnovno čišćenje.”

Drugi korak: piling

Somerville ističe kako upravo dubinski piling na najbolji način uklanja sloj mrtvih stanica s lica te ostavlja taj prepoznatljivi sjaj kože. Osim fizičkoga, odlični su i kemijski pilinzi s AHA kiselinama, jer ujednačavaju ten i čine ga sjajnim i glatkim.

Treći korak: hidratacija

Nakon čišćenja i pilinga, neophodno je hidratizirati kožu serumima i kremama, a praktična je formula i – tonik. “Hidratacija je ključ i vjerojatno najvažniji korak koji doista mijenja izgled kože”, otkriva Somerville.

shutterstock

Četvrti korak: vlaženje

Nemojte brkati hidrataciju s vlaženjem. “Hidratacija je stvarna razina vode u stanicama, gdje hidratacija čini veći dio lipida i keramida”, objašnjava ona. Svaka dobra rutina njege kože pozabavit će se i jednim i drugim: lagani serum za dodavanje vlage, zatim okluzivna krema ili ulje za “zaključavanje” hidratacije.

Peti korak: zaštita

Tijekom čitave godine važno je njegovati se kremom sa zaštitnim faktorom, kako se na licu ne bi pojavile hiperpigmentacijske nepravilnosti, naročito ako koristite piling s AHA kiselinama, upozorava Somerville.

NE MOŽETE PRESTATI PRČKATI PO PRIŠTIĆIMA NA LICU? Dermatolozi i psihijatri otkrili kako se zauvijek riješiti te ružne navike

“Predlažem maske za lice, a odličan dodatak njezi su ‘plahta’ maske, pune aktivnih sastojaka”, ističe druga omiljena kozmetičarka Meghan Markle, Joanna Vargas. Od ključnih sastojaka ona predlaže retinol, koji je nezaobilazan u anti-age tretmanima.

Povratak na Net.hr