SAVJETI ZA LJEPOTU

JEDNOSTAVNO DO SAVRŠENOG TENA: Neke probleme je vrlo lako sakriti

Koliko god vodili brigu o svom licu, postoje dani kad se pojave podočnjaci i poneki prištić. Donosimo vam nekoliko načina na koje ih možete sakriti.

Treba li prvo staviti puder ili korektor? Odgovor je: tekući puder!

“On je zapravo temelj za sve”, kažu vizažisti. “Na taj ćete način izjednačiti boju tena i samim time vidjeti gdje i što zaista treba prekriti korektorom”.

Pronađite savršenu nijansu

Odgovarajući puder osnova je savršenog tena, a uz pravi puder nećete izgledati kao da imate masku na licu. Ako ga kupujete u parfumeriji, zaboravite na testiranje na ruci. Boju pudera identičnu tenu pronaći ćete samo ako na obraz stavite tri nijanse za koje pretpostavljate da bi vam odgovarale. Ona koja savršeno odgovara vašem tenu bez mnogo utrljavanja je dobitna.

Također, i nazivi vam mogu poslužiti kao vodič. Beige podrazumijeva neutralnu boju koja nije ni ružičasta ni žuta, pa je idealna za prirodno srednju boju tena. Warm nijanse odgovaraju tamnijem i maslinastom tenu. Cream i ivory namijenjeni su svijetloj boji kože.

Da biste postigli sjaj, puder prije nanošenja na dlanu pomiješajte s tekućim iluminatorom. Tekući puder nanesite i preko kapaka kako biste prekrili sitne kapilare, a to će biti i odlična podloga za sjenilo.

Još nekoliko savjeta

Da biste prekrili podočnjake, potrebna vam je boja za nijansu svjetlija od tena. Na ovaj ćete način posvijetliti cijelo područje oko očiju.

Da biste sakrili prištić, prvo upotrijebite zeleni korektor kojim ćete ‘ubiti’ crvenilo, a zatim preko njega nanesite onaj u boji kože.

Lice bez podočnjaka

Stavite tri točke ispod oka počevši od unutarnjeg prema vanjskom dijelu. Upotrijebite prstenjak kako biste korektor blago utapkali i potpuno razmazali. Bez grubih pokreta, to će samo iziritirati ionako delikatnu kožu i ukloniti svu šminku. Potom čistim kistom za rumenilo nanesite tek jedva vidljiv sloj transparentnog pudera u prahu zbog postojanosti.

Savjeti za nanošenje pudera

Nanošenje pudera prstima izgledat će najprirodnije. Toplina ruku omekšava puder i čini ga lakšim za nanošenje, tvrde vizažisti.

Spužvice omogućavaju nanošenje debljeg sloja, a idealne su i za nanošenje duž linije kose, kao i uklanjanje viška pudera.

Kist omogućava najveću ‘kamuflažu’, kao i baršunast izgled jer njime doslovce bojite lice. Koristite ga kad želite precizan i dotjeran izgled.

Povratak na Net.hr