Zapeli ste u prometu? Ne živcirajte se već odradite nekoliko vježbica

Ako zapnete u prometu i ne znate kako 'ubiti' vrijeme dok čekate da se pomaknete s mrtve točke, ne očajavajte.

29.1.2015.
6:52
VOYO logo

Vježbe za kralježnicu

Od normalnog sjedećeg položaja u autu, polako pomaknite gornji dio trbuha prema naprijed, formirajući luk iza leđa. Pričekajte pet sekundi, pa se polako priljubite leđima natrag uza sjedalo. Ponovite vježbu nekoliko puta. Ovo će pomoći u mobilizaciji vaših leđa, pogotovo ako vam je teško dulje sjediti zbog ukočenosti ili bolova u leđima.

Sjednite uspravno s leđima u malom luku. Izdahnite i stisnite trbušne mišiće (povlačeći ih prema kralježnici), dok leđa održavate ravnima. Usredotočite se na normalno disanje dok održavate čvrste mišiće. Držite dah pet sekundi pa se opustite. Ponovite vježbu nekoliko puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedeći uspravno, gornju polovicu tijela rotirajte na jednu stranu. Ostanite u tom položaju pet sekundi, pa se okrenite ne drugu stranu.

Vježbe za ruke

Možete raditi standarde sklekove, oslanjajući se na volan. Držite volan na pozicijama sata 10 i 2, te izvodite sklekove pomičući prsa i glavu zajedno, uz pomicanje laktova. Stisnite lopatice kad se skroz približite volanu. Opustite polako leđa i ponovite vježbu nekoliko puta. Ovo će pomoći u smanjivanju napetosti u lopaticama i rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vježbe za vrat

Okrenite glavu na jednu stranu, zadržite je tako pet sekundi i vratite u početni položaj. Ponovite vježbu pet puta, pa istu stvar napravite okrečući glavu na drugu stranu.

Sjednite uspravno, gledajte naprijed i nagnite glavu prema lijevom ramenu, skroz do dolje, dok vam uho ne dodirne rame. Trebali biste osjetiti kako vam se istegnula suprotna strana vrata. Zadržite se u tom položaju pet sekundi, pa vratite glavu u normalan položaj i pet sekundi se opuštajte. Ponovite vježbu naginjući glavu na drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo