MALE TAJNE

ISTAKNITE SVOJE ATRIBUTE: Stručnjaci otkrivaju najbolji kut za fotografiranje selfieja, različito je za žene i muškarce

Istraživanje je otkrilo iz kojega kuta ljudi najbolje ispadaju na selfiejima. Rezultati su različiti za žene i muškarce.

Žene muškarcima izgledaju privlačnije kada se fotografiraju odozgo. Postavljanje kamere visoko vizualno čini žene mršavijima i mlađima, otkrivaju psiholozi. S duge strane, muškarci bi se trebali fotografirati odozdo jer se tako doimaju dominantnijima.

Kut iz kojega se fotografira mijenja percepciju onoga koji gleda fotografiju.

SAVRŠEN IZGLED U PAR KLIKOVA: Najnovija selfie aplikacija će vas jednostavno oduševiti!

“Gledajući odozgo, osoba ima veće oči i čelo te izgleda mlađe i atraktivnije, što je idealno za žene. Pritom je najbolje da blago spuste bradu. Za muškarce vrijedi obrnuto – fotografiranjem odozdo stavlja se naglasak na visinu i čeljust pa oni izgledaju dominantnije. Najbolji se učinak postiže ako glavu pritom nagnu unatrag”, objašnjavaju autori studije.

Istraživali su na temelju profilnih fotografija na društvenim mrežama i otkrili da se žene koje traže bolju polovicu češće fotografiraju upravo odozgo, dok muškarci nisu pokazali točnu preferenciju, iako se za profesionalne fotografije na LinkedInu češće fotografiju odozdo – baš onako kako treba, piše Psy Blog.

Povratak na Net.hr