JE LI MOGUĆE?

DEČKO OSTAO U ČUDU KAD SE CURA SKINULA: ‘Pa ona ima cijeli grm stidnih dlaka! U 30 godina to nikad nisam vidio’

Intimna depilacija danas je gotovo norma, no zaslužuju li žene koje se tomu protive biti toliko stigmatizirane?

U današnje je vrijeme depilacija intimnoga područja za velik broj žena gotovo stvar osobne higijene. No, postoje i pobornice “prirodnoga” izgleda i to je također sasvim normalno. Ipak, postoji jedna zabrinjavajuća pojava – upravo zato što su potonje u manjini, ponekad nailaze na osudu ljudi koji ženske genitalije zamišljaju bez ijedne dlačice.

O ovome je problemu progovorila kolumnistica Kirstie Mercer, nakon što joj se jedan njezin prijatelj požalio kako je s 30 godina prvi put vidio dlakavo žensko međunožje i to mu se nije nimalo svidjelo.

Kirstie, koja se nikad nije sramila svojih stidnih dlačica, sjeća se točno onoga dana kada se počela depilirati.

View this post on Instagram

I’d never seen this photo ’til now. It was taken the day after sitting in a plant medicine ceremony under the first full moon of the decade in Guatemala. It was nearing the evening of the following day and I still hadn’t slept in over 48 hours. I couldn’t. I’d just had such a heart expanding experience that it felt like a waste to go to sleep. I was still riding on this magic wave, feeling open, in awe of just about everything, delirious. A friend told me that post ceremony it can be a good time to do something creative since your channels are so open and still receiving downloads of info. So I sat on my own for a while staring out at the lake I was staying near writing notes in my phone. I kept writing ‘learn to trust the fear’ over and over. Sometimes I look back at those words I wrote and I’m taken back to the feeling from this day. How it just made complete sense to greet your fear with open arms, to kiss it and recognise it as the beautiful ‘DIG HERE’ sign that it is, the sign you’ve been waiting for where you’re not sure where to next. Your fear always points to something important. There’s treasure buried below it. But you gotta go through it, dig beneath it, get your hands dirty and find a sense of joy as you shovel (📸 @blewis_away thanks for reminding me)

A post shared by KRISTIE MERCER (@kristiemercer) on

Pritisak okoline bio je prevelik

“Imala sam 15 godina, a djevojke u školi govorile su o depilaciji tih dijelova jer su dečki smatrali da je to ružno. Do toga trenutka bila sam ponosna na svoje dlačice zbog onoga što su one predstavljale, a to je dobrodošlica u odrasli svijet”, započela je Kirstie svoju ispovijest.

PRVI PUT NA SVINGERSKOJ ZABAVI: Intimna ispovijest totalne amaterke; ‘Na ovih 6 stvari me nitko nije mogao pripremiti’

Ali, bez obzira na to, ona je ipak više od svega željela impresionirati dječake svojih godina pa je brzo razvila osjećaj gađenja prema tim dlakama među nogama. Nešto više od deset godina poslije, razgovarala je sa svojim prijateljem koji joj je ispričao o djevojci s kojom je nedavno počeo spavati. U razgovoru joj je otkrio kako ta djevojka ima cijeli “grm stidnih dlačica”.

“Nikad to prije nisam vidio na curi”, rekao joj je. Kirstie se šokirala kako njezin prijatelj od 30 godina nikada nije naišao na ženu sa stidnim dlakama. Ona se tada rastužila jer, kako kaže, danas doslovno ništa nije sveto, čak ni jedan dio tijela koji definira ženu.

View this post on Instagram

Note to self – find these necklaces

A post shared by KRISTIE MERCER (@kristiemercer) on

Motivi su se promijenili

Istraživanja su pokazala kako uklanjanje stidnih dlačica postaje sve više norma u Australiji, osobito tijekom posljednjih 20 godina. Međutim, jeste li znali da se žene depiliraju “tamo dolje” još od drevne Grčke i Egipta?

Naravno, motiv je u to doba bio znatno praktičniji – zaustaviti širenje stidnih ušiju! Danas je to ipak stvar estetike – povećavanje atraktivnosti, čistoća i zadovoljstvo partnera glavni su razlozi za ovakvu depilaciju.

U obranu spomenutoga 30-godišnjaka koji se čudom čudio vidjevši stidne dlačice na ženi – kada su u nedavnoj studiji Journal of Sexual Medicine pitali muškarce kako preferiraju svoje partnerice, 60 posto njih odgovorilo je “bez dlaka”, prenosi The Sun.

 

Povratak na Net.hr