Da bi vaše lice zablistalo dovoljna su samo tri koraka

Neravna koža koja se peruta definitivno je jedan od kožnih problema kojeg nitko ne želi. Budimo realni: čak i najgušći, najbolji korektor od takve kože ne može napraviti svilenkastu.

Krivci za grubu i kvrgavu površinu kože? Akne, proširene masne pore, izrasline na koži, moguće je čak i geni, kaže dermatologica Carolyn Jacob.

Promijenite životne navike

Kako biste izbjegli kožu izlagati stresu, što može dovesti do pojačanog izlučivanja masti i stvaranja akni, Jacob preporučuje promjenu tri osnovne stvari: rad, piti puno vode i dovoljno spavati (barem sedam do osam sati).

Prilagodite prehranu

Ono što stavljate na vaše tanjure i nalijevate u vaše čaše jako je značajno i može spriječiti pojavu nečistoća i oboljenja na koži. Budući da može potaknuti rad hormona koji proizvode masnoću, Jacob preporučuje smanjeni unos ili potpuno izbjegavanje šećera. Jedan podmukli izvor šećera je – kravlje mlijeko. Pokušajte ga zamijeniti bademovim mlijekom, savjetuje. Osim toga, Joacob savjetuje da pojačate unos hrane koja je bogata omega-3 kiselinama kako biste povećali vlažnost kože i spriječili isušivanje. Ovo bi moglo čak biti od pomoći i u borbi protiv akni.

Osnažite njegu kože

Upitajte svog deramatologa bi li za vašu kožu bilo preporučljivo upotrebljavati preparate koji sadrže tretinoin. Tretinoin je retinoid i pomaže u ravnanju kože na način da otvara začepljene pore, uklanja mrtve stanice kože i smanjuje uništavanje kolagena i elastičnog tkiva, kaže Jacob. Ako biste radije preskočili odlazak doktoru, čak i proizvodi s retinolom koji se izdaju bez recepta mogu pomoći. Kako biste izbjegli perutanje kože Jacobs preporučuje losion s ceramidima koji će uravnotežiti vlažnost kože.

Povratak na Net.hr