IDEALNA KOMBINACIJA

BEER JOGA: Opuštanje uz ovu kombinaciju sve je popularnije u svijetu i kod nas

Joga za opuštanje, pivo za opuštanje – nije li idealna kombinacija?

U Hrvatsku je nedavno stigao novi trend koji spaja dvije stvari koje muškarci i žene vole koristiti za opuštanje – pivoi jogu stvarajući beer joga treninge. Beer joga sve više postaje popularna u cijelom svijetu, a za sada se za treninge možete prijaviti u Njemačkoj, Australiji i Tajlandu. U Hrvatskoj se za sada beer joga može isprobati u samo jednom fitness centru u Zagrebu.

U ovoj vrsti joge, pivska boca koristi kao držač fokusa za vrijeme vježbanja. Dakako, postoje određene vježbe koje dopuštaju da se iz boce i pije. Na ovaj način aktiviraju se sva osjetila, što je i glavni cilj joge.

Glavne prednosti beer joge:

  • zabavna je
  • opuštajuća
  • stvara fokus
  • dobivate nagradu nakon treninga
  • pomaže hidrataciji i osnaživanju mišića

Pozitivne strane beer joge za oba spola

Ovaj tip pivske joge namijenjen je ženama i muškarcima koji vole jogu, ali i pivo. Ne sumnjamo da bi se ova vrsta treninga mogla odraditi i s nekim drugim pićem.

Svaki trening uključuje izvođenje joga poza ali i pijenje piva u tim pozama. To u nekim situacijama znači i izrazitu pažnju za balansiranjem piva na nekom dijelu tijela. Ponekada se neke poze mogu ponavljati ili duže odrađivat, a u tom slučaju se za vrijeme treninga može popiti i više piva.

Joga je odlična vježba za tijelo ali i um. Njen glavni cilj je opuštanje mišića ali i unutarnjih organa. Osim toga, uz opuštanje, čak i bez piva, ona je odlična za početak ili kraj dana i dobar san. Joga će vam pomoći da povećate gipkost zglobova koji se gotovo nikada ne razgibavaju, ona vrši detoksikaciju i poboljšava cirkulaciju. Pomoći će osiguravanju nesmetanog rada žlijezda i izbacivanju toksina iz tijela.

Pijući pivo, u organizam unosite brojne hranjive tvari. Istraživanja su pokazala kako umjereno konzumiranje piva dobro utječe na kosti, srce te smanjuje rizik od dijabetesa i poboljšava psihološko i kognitivno zdravlje. Pivo je u umjerenim količinama dobro za kosu, kosti, stres, dijabetes i uklanjanje mrtvih stanica kože.

Ako se odlučite započeti s beer jogom, sigurno nećete požaliti.

Happy Monday BierYogis #beer #beeryoga #bieryoga #yoga

A post shared by BierYoga (@bieryoga) on

 

 

Povratak na Net.hr