SMETA IM

LEGENDARNA SCENA POLJUPCA PRINCA I SNJEGULJICE POKRENULA POLEMIKE: ‘Uklonite je, nije dala pristanak!’

Smeta im to što je Snjeguljica bila u nesvijesti, pa nije mogla dati pristanak princu da je ljubi

Dok se Disneyland ponovno otvara u Anaheimu, kalifornijske novine potiču tematski park da iz svog showa izbaci jednu od najpoznatijih scena iz jednog od legendarnih crtanih filmova.

U tekstu koji je objavio magazin SF Gate, dvoje njegovih urednika tvrde da bi veliko finale iz “Snjeguljice i sedam patuljaka” trebalo ukloniti. Naime, oni se protive sceni kada princ poljubi Snjeguljicu te je tako probudi iz opake čarolije Zle kraljice, javlja WMTV.

Smeta im to što je Snjeguljica bila u nesvijesti, pa nije mogla dati pristanak princu da je ljubi. “To nikako ne može biti istinska ljubav ako samo jedna osoba zna da se to događa”, opomenuli su.

Otvorenje nakon 13 mjeseci

Oni su kazali kako je pristanak na poljubac problematičan u ranim Disneyevim filmovima. Takve scene mogle bi naučiti djecu da je ljubljenje “kad nije utvrđeno da su obje strane voljne sudjelovati” u redu.

Dalje su istaknuli kako izvedba svjetlosnih i specijalnih efekata znači da je scena “lijepa – sve dok je ne gledate kao bajku, niti kao životnu lekciju”. Također, nahvalili su produkciju cijele bajke, no inzistiraju da se poljubac između Snjeguljice i princa ukloni.

Disneyland je otvoren prošlog petka nakon 13-mjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, a neki posjetitelji skandirali su i vrištali od sreće. Svi oni se moraju pridržavati epidemioloških mjera, te je njihov broj ograničen. Također, u Disneylandu mogu uživati samo stanovnici Kalifornije.

Povratak na Net.hr