MUDRO BIRAJTE

MOŽETE LI SE IZVUĆI NAKON UBOJSTVA? Zaigrajte krimi-igru i saznajte imate li zločinački um

Zaigrajte se malo ovom temom – ali samo nevino zaigrajte – i saznajte kolike bi vam bile šanse da se izvučete nakon ubojstva.

Kako vi zamišljate serijskog ubojicu? Mnoge će začuditi podatak da se tek 12,5 posto svih američkih serijskih ubojica uklapa u ono što većina smatra tipičnim profilom – mladim, natprosječno inteligentnim muškarcem u srednjim ili kasnim dvadesetima.

14 NAJGORIH DJECE UBOJICA: ‘Dragi dnevniče, danas sam je izbola, ugušila i prerezala vrat’

Iako ih zamišljamo kao izrazito inteligente ljude (zahvaljujući portretiranju u književnosti i na filmu), prosječan kvocijent inteligencije serijskog ubojice je 94,7 (od 90 do 110 se smatra prosječnom inteligencijom). Serijski ubojice prosječnog IQ-a obično će zadaviti ili upucati žrtvu, dok su oni koji koriste bombe obično inteligentniji. Oni koji se služe otrovom najčešće su i najmanje inteligentni.

Zaigrajte se malo ovom temom – ali samo nevino zaigrajte – i saznajte kolike bi vam bile šanse da se izvučete nakon ubojstva. Kviz je namijenjen isključivo u zabavne svrhe, a osmišljen je kao epizoda kriminalističke serije. Jeste li dovoljno hrabri, spretni i snalažljivi da riješite ovaj slučaj? Provjerite!

 

 

Povratak na Net.hr