NISTE IH SVJESNI

JESTE LI SOCIOPAT ILI DRUŠTVENA OSOBA? Riješite kviz i otkrijte tajne koje krije vaša podsvijest

Prihvaćeno je mišljenje da u svakome od nas ponekad čuči mali psihopat ili sociopat jer, napose, nitko nije savršen. Generalno gledajući, psihopati i sociopati dijele slične karakteristike, vjeruju stručnjaci. Ovakve osobe nemaju sposobnost razlučivanja dobrog od lošeg, teško shvaćaju tuđe osjećaje, a još teže suosjećaju.

Glavna je razlika između psihopata i sociopata prisutnost savjesti, onog unutarnjeg glasa koji nam govori radimo li nešto što ne bismo trebali. Da skratimo, psihopat nema savjest – ako će vam lagati, neće osjećati nikakvu moralnu dvojbu. Promatrat će druge i nakon nekog vremena se uklopiti u svoju okolinu tako da ne bude otkriven.

Sociopat obično ima savjest, ali je ona jako slabo razvijena. Znat će da ono što radi nije prihvatljivo i osjećat će određenu razinu krivnje, ali ga to neće zaustaviti u njegovu naumu.

Riješite ovaj zabavan kviz, koji otkriva jeste li sociopat i, ako jeste, u kojoj mjeri. Pitanja se temelje na stvarnim psihološkim testovima kojima se mjeri razina sociopatije i narcisoidnosti.

Više testova, kvizova i pitalica potražite u našem specijalu.

Povratak na Net.hr