ZA MANJE OD MINUTE

ZBOGOM MASNIM MRLJAMA NA PLASTIČNOM POSUĐU: Žena pokazala ludi trik koji radi bolje od ijedne perilice

Čak i kada posuđe operete strojno, na prozirnoj plastici ostaje trag boje, no ovako se to definitivno ne bi smjelo događati

Plastične posude za spremanje hrane lako se oboje uljima, umacima ili naprosto poprime nijanse intenzivne boje namirnica, no postoji rješenje kako da one ponovno postanu kao nove, a trik je otkrila Adi Kempler.

Gotovo za manje od minute

Ova Amerikanka svoju je metodu demonstrirala na TikToku, a iz videa je vidljivo kako će vam taj posao oduzeti svega jednu minutu vremena, a nećete se čak ni namučiti ribanjem. Sve što trebate za čišćenje plastične posude je nekoliko kapi deterdženta za posuđe, malo tople vode i nešto usitnjenih papirnatih ručnika, prenosi Mirror.

@adikempler

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage

♬ original sound – adikempler

SUPER VODIČ ZA SLAGANJE POSUĐA U PERILICU: Evo kako potrpati što više stvari, a da se baš svaka opere savršeno

“Ovaj trik spasio je puno mojih plastičnih posuda, stoga uistinu nemate što izgubiti ako ga iskušate”, napisala je Adi uz snimku, koja je odmah postala viralna. Plastičnu posudu napunite malom količinom sredstva za pranje posuđa, malo tople vode te kuhinjskim ubrusima izrezanima na male komade.

Kako radi ovaj trik?

Kada sve navedeno stavite unutra, poklopite posudu i snažno je tresite između 45 i 60 sekundi. Adi tvrdi da se tako odlično uklanjaju masne mrlje iz plastičnih posuda. Zasigurno ste primijetili da čak i kada ih operete strojno, na prozirnoj plastici ostaje trag boje, no ovako se to definitivno ne bi smjelo događati.

Razlog zbog kojega ovaj jednostavan trik djeluje jest to što papirnati ručnik pomaže apsorbirati sve masne ostatke prilikom trešnje, ostavljajući površinu spremnika potpuno čistom. Trik je pogledalo pola milijuna ljudi na internetu, a tisuće njih su priznale kako ne mogu dočekati da ga isprobaju.

Povratak na Net.hr