Zapečene srdele s krumpirom

Srdela je jedna od najzdravijih, ali i najjeftinijih riba koje možete pronaći u našim ribarnicama, pa nije ni čudo da se uvijek prve razgrabe.

11.5.2012.
11:48
VOYO logo

Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Srdele očistite, prorežite i otvorite da budu ravne kao odresci. Unutarnju stranu natrljajte im češnjakom i posolite.

Zatim u prikladnu nauljenu posudu slažite krumpir u redove. Svaki red posolite, popaprite, pospite ružmarinom i poprskajte uljem. Srdele poslažite odozgo po krumpiru, vanjskom stranom prema gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte mješavinom ulja, vina i vode, ali tek toliko da složenac bude vlažan. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 20 minuta.

Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s rajčicama, koje ste ogulili, narezali na 1 cm debele kolutove i posuli naribanim parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

recepti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo