Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Zapečene gljive u vinu i maslinovu ulju

Gljive se slažu uz meso, rižu i povrće, a iako ih najčešće jedemo u umaku s bijelim vinom i vrhnjem, odlične su one i pohane. Ovaj put predlažemo da umjesto bijelog, koristite crno vino kao marinadu.

Sastojci:

750 g većih šampinjona
1 šalica maslinovog ulja
1 šalica crnog vina
1 češnjak češnjaka

sol, papar

Priprema:

Četkom očistite gljive, Prepolovite ih po dužini, a stapke zarežite s obje strane.

Nožićem zarezati glave i staviti u dublju posudu. Pomiješajte vino, ulje, usitnjeni češnja i dodajte malo soli i papra, pa marinadom prelijte gljive.

Pustite gljive da stoje u marinadi 2 sata. Nakon toga, izvadite ih marinade, ocijedite, poslažite ih na tepsiju i stavite peći u pećnicu na 225 Celzija, bliže gornjoj ploči cca 10 minuta.

Poslužite ih uz zagrijanu marinadu i pečeno meso.

Povratak na Net.hr