Priprema cvjetače: Zapečena cvjetača s rajčicom i sirom

Biljka iz porodice kupusnjača bogat je izvor vitamina C, ne sadržava gotovo ništa masti, a ima vrlo malo ugljikohidrata i općenito kalorija i sadrži fitonutrijente. Probajte jednostavan recept, samo budite pažljivi u kuhanju, ako se prekuha, možete ju baciti.

Sastojci za pripremu cvjetače:

1 glavica cvjetače, cca 1 kg
100 g maslaca
80 g masnog, topljivog sira
2 jaja

2 dcl mlijeka
3 žlice vrhnja
žlica brašna
svježi peršin

2 rajčice
sol i papar

Priprema cvjetače:

Cvjetači odstranite suvišno lišće, pa ga podijelite na cvjetiće, operite i kuhajte u slanoj vodi cca 10 minuta.

Ocijedite ga i poslažite u vatrostalnu posudu.

Otopljeni maslac pomiješajte s jajima, mlijekom, vrhnjem, brašnom, solju, biberom, usitnjenim peršinom i polovicom naribanog sira.

Sve dobro promiješajte i prelijte preko cvjetače, protresite posudu, dodajte sitno narezanu rajčicu i posipajte ostatak naribanog sira, pa stavite u pećnicu na 180 celzija oko 15 minuta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr