TKO BI SE TOGA SJETIO...

ZABORAVITE NA ČIŠĆENJE POSLIJE SVAKOG PODGRIJAVANJA: Genijalan trik s kojim vam hrana nikad neće prskati po mikrovalnoj

Ako nemate poklopac za mikrovalnu, koji se može kupiti u trgovinama, ovaj trik iz kućne radinosti doći će vam kao naručen

Ako vam ostaci u mikrovalnoj pećnici špricaju tijekom postupka podgrijavanja, stvarajući vraški nered koji je, što dulje čekate, sve teže očistiti, to znači da ste preskočili ključni, a tako jednostavan korak. Da bi vaša mikrovalna uvijek bila čista, potreban vam je samo vlažan papirnati ubrus.

Višestruke koristi

Posudu u koju ste stavili hranu prekrijte vlažnim papirnatim ubrusom prije nego što je ubacite u pećnicu. Jako je bitno važno da ubrus bude vlažan jer će tako svojom težinom stvoriti “štit” i spriječiti prskanje posvuda. Također, vlaga iz njega spriječit će da se hrana osuši tijekom podgrijavanja, piše Lifehacker.

PRAKTIČAN TRIK KOJI ĆE VAM OLAKŠATI PRANJE SUĐA: Ima li vaš sudoper ovaj skriveni detalj? Evo kako ga iskoristiti

Nije nužno da ubrus jako namočite – jednostavno ga na sekundu stavite pod tanak mlaz vode iz slavine, iscijedite višak i prekrijte posudu s hranom. Imajte na umu da će učinak biti bolji u dubljim posudama jer papirnati ručnik tako neće dodirivati hranu. U suprotnom, hrana bi se mogla zalijepiti za papir.

Povratak na Net.hr