Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

KAO IZ PEĆNICE

VRATITE SVJEŽINU STAROM KRUHU: Za ovaj genijalan trik potrebno je svega par minuta, a rezultat će vas zadiviti

Možda se čini bizarnim, ali štrucu zapravo trebate uroniti u vodu

Iako kažu da je zdraviji sljedeći dan, kruh je ipak najukusniji dok je svjež. Kako ga ne biste svaki put pretvarali u krušne mrvice čim malo odstoji, poslužite se trikom Instituta za dobro vođenje domaćinstva, koji jamči da starom kruhu možete vratiti svježinu tako da se doima kao netom izvađen iz krušne peći. Sve što trebate je – staviti ga u vodu. Držanje štruce ispod mlaza tekuće vode nekoliko sekundi može, vjerovali ili ne, stari kruh vratiti u život. Neće mu se ništa dogoditi ni ako ga u potpunosti uronite u vodu.

Postupak se ne smije ponavljati

“To pomaže rehidratizirati kruh”, kaže glavni predavač u Školi kuhanja na Institutu Cher Loh. Kad ste ga namočili, stavite kruh u pećnicu na 180 – 200 stupnjeva i pecite nekoliko minuta. Iznenadit ćete se kad ga izvadite iz pećnice i shvatite da je je gotovo svjež kao nov. Ipak, ovaj trik pali samo jednom, upozorava Loh, tako da ne pokušavajte ovaj postupak napraviti dvaput na istoj štruci.

KLADIMO SE DA KRIVO REŽETE KRUH: Stručnjakinja otkriva najbolju metodu uz koju se on neće mrviti ni gnječiti

Da vam kruh dulje traje…

Još je jedan važan naputak da sve ovo vrijedi samo za kruh koji niste načeli. Ne uranjajte u vodu štrucu koju ste već rezali. Postoje, srećom, i trikovi uz koje će vam kruh iz supermarketa trajati dulje sam po sebi. Njega je, naime, najbolje držati u smeđoj papirnatoj vrećici u kojoj ga dobijete u pekarnici. Papir će upiti sav višak vlage. Kruh držite na sobnoj temepraturi, a nipošto u hladnjaku. Možda ćete ga tako dulje zaštititi od plijesni na površini, ali će i brže izgubiti svježinu, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr