Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

ČAROBAN SASTOJAK

VOLITE JAGODE, ALI NE I ČINJENICU DA SE BRZO KVARE? Ovaj krajnje jednostavan trik znatno će im produljiti vijek

Sastojak koji sigurno imate u kuhinji uništit će sve bakterije i spore koje uzrokuju brzo kvarenje

Jagode, maline i ostalo bobičasto voće ne mogu dugo stajati, stoga, ako ih ne pojedete u roku od nekoliko dana, naići ćete na trule ostatke nečega što ste prilično skupo platili. No, postoji učinkovit trik koji vašemu omiljenom voću može produljiti vijek trajanja, a za to vam je potreban samo jedan sastojak koji sigurno imate u svom kućanstvu.

ŠTO U HLADNJAK, A ŠTO NA POLICU? Ovaj vodič rješava sve dileme, evo koje ste namirnice cijelo vrijeme pogrešno čuvali

jabucni ocat

Ocat će uništiti sve bakterije

U zdjeli pomiješajte pola šalice octa te dvije i pol šalice vode pa u to stavite jagode i pustite da se namaču nekoliko minuta. Ocat će uništiti sve bakterije i spore koje uzrokuju brzo kvarenje. Bez brige, kasnije nećete osjećati okus octa na jagodama.

Nakon toga temeljito osušite jagode uz pomoć papirnatoga ručnika. Što ih bolje osušite, dulje će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u hladnjak, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnatim ručnikom, koji će pokupiti svu dodatnu vlagu, piše Reader’s Digest.

Ovaj trik možete primijeniti i na drugo bobičasto voće, poput kupina i malina.

Povratak na Net.hr