Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Umak od maslina, češnjaka i meda za pečenu ribu

Uz morske specijalitete odlično će ići umak osmišljen za ribe sa žara, one pečene na tavi ili pak u pećnici. Spoj okusa maslina i nezaobilaznog češnjaka izvrsno se nadopunjuje sa svježim koprom i medom.

Sastojci:

1/2 šalice plus 1/3 šalice maslinova ulja
1 luk, tanko narezan
20 češnja češnjaka
1 žličica soli

1/2 šalice nasjeskanog kopra
1/2 šalice nasjeckanih maslina (bez koštica)
2 rajčice, bez ljuske i sjemenki, narezane
1 svežanj lišća origana, nasjeckati

1/3 šalice vinskog octa
2 žličice meda

Priprema:

Na srednje jakoj vatri zagrijte 1/2 šalice maslinova ulja pa pirjate luk, češnjak i sol oko 5 do 7 minuta. Ostavite po strani neka se hladi 10 minuta.

Stavite u zdjelu, dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Kompot se može hladiti i preko noći. Servirajte uz vruću pečenu ribu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr