Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Ukusna musaka s mesom i pečenim paprikama

S obzirom da je vrijeme masovnog pečenja paprika, sigurno vam neće biti problem odvojiti određenu količinu kako biste od njih složili jednu slasnu musaku od koje ćete se najesti, ali i organizam počastiti iznimno zdravim obrokom. Zdravo, ukusno i dekorativno jelo, a što je najvažnije, lako je za pripremu.

Priprema:
Prethodno ispečene i očišćene paprike posolite svaku posebno, pa ih uvaljajte u brašno i jaja.

Posložite ih u vatrostalnu četvrtastu zdjelu u dva reda po šest paprika (broj može odstupati ovisno o veličini posude), između paprika stavite prethodno poprženo mljeveno meso na ulju s glavicom luk, malo nasjeckanog peršina te začinjeno solju, suhim začinima i paprom.

Na kraju stavite dva reda paprika i preko toga dodajte dva ‘istučena’ jaja, pomiješana s dvije žlice kiselog vrhnja. Sve pecite oko pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C.

Povratak na Net.hr