ČIJI JE BOLJI?

TRIKOVI PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠEN PIRE KRUMPIR: Neke sastojke sigurno već koristite, ali neki bi vas mogli šokirati

Pire krumpir – tako jednostavan, a tako težak za usavršiti? Zašto je tome tako?

Svaki kuhar ima dosvoj način pripreme, pa i svatko od nas tko kuha doma, ali čini se da se profesionalni kuhari slažu u jednoj stvar kad ih se pita što je najvažnije za savršen pire krumpir.

Jedna riječ – masnoća. Masnoća je ta koja će nam pomoći da dobijemo najfiniji krumpir koji možemo zamisliti.

Iako uglavnom koristimo maslac, neki kuhari na subredditu /AskCulinary, kažu da se u tu svrhu mogu koristiti i druge masnoće, no s maslacem će, pogotovo ako je u kombinaciji s kiselim vrhnjem, vaš pire biti najbolji i najkremastiji.

Bilo je tu i spomena poznatog kuhara Luda Lefebvrea, koji kaže – kila krumpira, kila maslaca. No, ako vam se to čini ipak malo previše, slobodno kombinirajte maslac s vrhnjem.

Zanimljivo je i da su se javili neki s nekim alternativnim sastojcima poput sirnog namaza, ili čak majoneze. Kažu da i oni sadrže mliječnu kiselinu koja može pomoći i masnoću koja može pomoći u postizanju odličnog okusa pirea.

A koje su greške koje najčešće radimo kad kuhano ovaj obožavani prilog?

Prvo, ne solimo dosta vodu u kojoj se kuha krumpir. Ako je potrebno, dodajte soli i dok miješate pire.

Drugo, ne eksperimentirate s okusima. Stručnjaci kažu da nema ništa loše u tome da svom tradicionalnom pireu dodate okus nekim drugim povrćem, primjerice mrkvom.

Povratak na Net.hr