Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

OVO ZVUČI MLJAC

TRIK ZA JOŠ UKUSNIJI PIRE KRUMPIR: Kuhate ga u vodi, a to je velika pogreška! Evo u čemu je tajna

Krumpir je poput spužve – upija tekućinu u kojoj se kuha. Ali, voda mu ne daje nikakvu aromu…

Pire krumpir je pravi klasik među prilozima. Većina ga priprema tako da oguli krumpire, skuha ih u vodi pa dobro zgnječi, nakon čega doda malo mlijeka, margarina, muškatnog oraščića, soli i papra. To je osnovni recept. Međutim, profesionalni kuhari tvrde kako uz pomoć jednostavnog trika pire može dobiti još bolju aromu.

Mlijeko umjesto vode

Naime, krumpir je poput spužve – upija tekućinu u kojoj se kuha, zbog čega se kasnije može lako zgnječiti u pire. Ali, voda ne daje pireu nikakvu aromu, stoga je najbolje krumpir odmah skuhati u blago posoljenu mlijeku. Tako će krumpir odmah preuzeti dio arome i biti kremast.

PIRE KRUMPIR GOTOV ZA PET MINUTA: Mama podijelila savršen trik bez guljenja, rezanja i kuhanja na klasičan način

Osim toga, tijekom kuhanja dodajte malo gustina u mlijeko. Ako vam poslije bude trebalo još malo tekućine za pire, nećete morati dodavati hladno mlijeko iz hladnjaka, nego mješavinu mlijeka i gustina – to će zgusnuti i dodati aromu pireu.

 

Savjet za gurmane

Za još intenzivniji okus možete skuhati krumpir u vrhnju za kuhanje i začiniti s malo češnjaka te svježim začinskim biljem (poput majčine dušice ili ružmarina). Mljac!

Povratak na Net.hr