Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

NIKAD SE NE BISTE SJETILI

TOP SLASTIČAR OTKRIO TAJNU SAVRŠENIH PALAČINKI: U smjesu dodajte još samo ovo i bit će meke kao duša

Tijesto za palačinke mora biti savršeno glatko, a evo kako to postići

Francuski slastičar Chris Bernard otkrio je tajni sastojak savršenih palačinaka, zbog kojega će one biti meke i ukusnije no ikad prije. Riječ je, naime, o maslinovu ulju, a možete dodati i malo ekstrakta vanilije. Dodao je i kako sušeno bilje, poput ružmarina, daje odličnu aromu.

Dodatak maslinova ulja u tijesto i ostavljanje da odstoji pola sata prije pripreme, samo su neki od savjeta ovoga slastičara, koji ima više od 20 godina radnog iskustva, čak i u kuhinjama koje se mogu pohvaliti Michelinovim zvjezdicama.

Smjesu procijedite

“Uvijek odmarajte tijesto barem pola sata kako ne biste dobili žilave palačinke. Kuhanje je kao znanost, a to znači da sastojcima morate dopustiti prolazak kroz određene kemijske reakcije nakon što ih pomiješate”, izjavio je za Daily Mail.

Tijesto za palačinke mora biti savršeno glatko. U jednoj posudi pomiješajte vlažne sastojke s malo soli, a u drugoj suhe. Brašno obvezno prosijte prije dodavanja vlažnim sastojcima. “Da biste bili sigurni kako će smjesa biti super glatka bez onih malih grudica, procijedite tijesto”, savjetuje Bernard.

Pazite na tavu

Svakako koristite plitku tavu koja ima dno sa zaštitnim premazom protiv lijepljenja. Zagrijte je na srednje jakoj temperaturi pa dodajte žlicu maslaca, pričekajte da se otopi pa tek tada stavljajte smjesu za palačinke. Kada se na gornjoj strani pojave mjehurići, palačinku okrenite. “Mnogi okrenu palačinku čim je pečena, ali bolje je pričekati da se pojave mjehurići”, tvrdi slastičar.

“Za ukusan recept bez jaja, bez glutena i pojačivača okusa, preporučio bih vam da tijesto napravite s rižinim brašnom umjesto pšeničnim. Umjesto bijelog šećera možete dodati smeđi šećer, koji će dati palačinkama aromu, prašak za pecivo za spužvastu teksturu te bademovo ili sojino mlijeko”, savjetuje Bernard.

Povratak na Net.hr