Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Zašto ne probati?!

SVE JE TO OD LOŠEG VINA: Dodajte samo prstohvat soli i vaše omiljeno piće će imati božanski okus

Ukoliko se barem malo razumijete u vina već nakon prvog gutljaja znate pijete li kvalitetno ili loše. Međutim, na vrlo jednostavan način lošem vinu možete poboljšati okus, a za to je dovoljno samo malo soli.

Naime,bivši Microsoftov tehnološki direktor Nathan Myhrvold ističe da stavljanje nekoliko zrna soli u čašu prije sipanja vina može uravnotežiti okus ovog pića, piše Metro. Myhrvold je ovaj trik isprobao prije nekoliko godina tijekom jedne večere.

JOŠ JEDAN KARCINOM POVEZAN S ALKOHOLOM: Bijelo vino povećava opasnost od smrtonosne bolesti

Sjeća se da je tada netko od prisutnih komentirao kako bi volio da je vino Cabernet pikantnije i manje voćno. Tada je Myhrvold dodao prstohvat soli u piće. Shvatio je da se okus vina znatno poboljšao, a trik su isprobali svi prisutni za stolom.

Povratak na Net.hr