Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Suhi buncek sa zeljem i krumpirom

S dolaskom hladnijih dana mnogi imaju potrebu za ‘težom’ i konkretnijom hranom. Donosimo vam recept za ručak koji će vas ugrijati i razveseliti, a njegova priprema vas neće umoriti.

Suhi buncek operite i stavite kuhati u lonac. Kad voda zakipi, izlijte je i stavite drugu vodu. Dodajte korjenasto povće: mrkvu, peršin, celer.

Lonac poklopite, ali ne posve, i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol do sat i 45 minuta.

Kada je buncek kuhan, nemojte ga vaditi iz vode već ga ostavite u loncu sve do posluživanja kako se meso ne bi osušilo.

Dok se buncek kuha u drugoj vodi, možete pripremite zelje i krumpir.

Glavicu luka izrežite na sitno i prepržite na ulju s malo mljevene slatke paprike. Dodajte oprano i narezano zelje. Malo ga pošećerite i poparite. Poklopite i pirjajte. Povremeno podlijte vodom u kojoj se kuha buncek. Nakon 45 minuta zelje je gotovo.

Krumpir ogulite i narežite na kockice. Stavite kuhati u slanu i hladnu vodu. Kuhajte ga oko pola sata, a potom ocijedite.

Kada je sve gotovo, buncek izvadite iz vode, malo ga ocijedite, izvadite mu kosti i narežite na šnite.

Krumpir i zelje možete pomiješati, a možete poslužiti i odvojeno.

Izvor: Coolinarka.com

Povratak na Net.hr