Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

IZNENADIT ĆETE SE

ŠPAGETE BOLONJEZ SMO CIJELO VRIJEME PRIPREMALI KRIVO?! U tradicionalnu verziju umjesto začina dodaje se jedan neobičan sastojak

Chef Gino D’Acampo tvrdi da dodavanje mlijeka pomaže da meso omekša pa ćete dobiti bolju teksturu

Vrhunski chef Gino D’Acampo tvrdi da mnogi špagete bolonjez kuhaju na pogrešan način. Naime, ne samo da koriste krivu vrstu tjestenine, špagete umjesto tagliatella, nego dodaju i nepotrebne začine i povrće. Gino objašnjava da postoje određena pravila kojih biste se trebali pridržavati ako ovo jelo želite kuhati na “pravi talijanski način”, prenosi Daily Star. U kulinarskom showu “This Morning” Gino je otkrio da je tajna klasičnog bolonjeza mlijeko.

Ne koristite jednu vrstu mesa

Nakon što ste u tavi prepržili sitno nasjeckani luk, celer i mrkvu, na red dolazi meso. Gino tvrdi da mnogi griješe kad umak rade isključivo od govedine ili janjetine. On preporučuje kombinaciju raznih vrsta mesa kako bi se dobili željena tekstura i okus. On tvrdi da se špageti bolonjez tradicionalno pripremaju s junetinom i svinjetinom. “Svinjetina će vam dati volumen i okus, a junetina teksturu”, tvrdi. Najjednostavniji način da budete sigurni da ste dobro izmiješali meso jest da obje vrste zajedno usitinite i prije kuhanja masirate.

U umak dodajte mlijeko

Sljedeći korak je najsporiji. Dodavanje mlijeka pomaže da meso omekša, a rezultat je bolja tekstura. Malo vina produbit će okus. Gino upozorava da vino i temeljac treba kuhati jedno određeno vrijeme, u protivnom će umak biti kiseo. On tvrdi da su neizostavni sastojci u pripremi ovog jela vino, mlijeko i pileći ili goveđi temeljac.

Nemojte dodavati rajčice

Ginov posljednji savjet je da se ne dodaju rajčice, što većina radi. Umjesto toga, trebalo bi dodati malo kaše ili koncentrata rajčice. Pripremu umaka završite tako što ćete ga ostaviti da tri sata krčka na laganoj vatri. Sat i pol ostavite poklopac i miješajte svakih 15 minuta. Nakon sat i pol skinite poklopac. Umak poslužite s tagliatellama koje ste skuhali al dente.

Povratak na Net.hr