Svinjski buncek i kiselo zelje: Sočni buncek s kupusom i šljivama

Ukusno jelo za hladnije dane zadovoljit će sve koji teže za konkretnim zalogajem. Ukoliko ste ljubitelj pikantnijeg okusa, možete pri dinstanju kupusa dodati malo sušene, zdrobljene ljute papričice.

Sastojci za svinjski buncek i kiselo zelje:

suhi svinjski buncek (kračica)
10 dag slanine
1 kg narezanog kiselog kupusa
2 glavice luka

1 dcl bijelog vina
1 lovorov list
3 suhe šljive
nekoliko zrna papra

mast ili ulje

Priprema svinjskog bunceka i kiselog zelja:

Buncek očistite od moguće površinske soli, pa ga stavite kuhati dok se meso ne počne odvajati od kosti.

Za to vrijeme narežite slaninu na kockice, usitniti luk i sve zajedno kratko popržiti.

Dodati kupus, lovorov list i papar, sve zaliti vinom i vodom da sve bude pokriveno, pa kuhati na na srednjoj vatri dok kupus potpuno ne omekša.
Za vrijeme kuhanja dolijte vode u kojoj se kuhao buncek svako malo kako se kupus ne bi zalijepio za posudu.

Pri kraju kuhanja dodajte suhe šljive tek toliko da omekšaju pa gotovi kupus poslužite skupa s buncekom.

Kao prilog možete poslužiti i kuhani ili pire krumpir.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr