Jelo s tjesteninom: Rezanci na azijski način zanimljivo jelo s tjesteninom

Ne dolaze sva fina jela s tjesteninom samo iz Italije. I u Aziji postoje majstori za ukusne pašte, a nadaleko su poznati po spajanju namirnica na prvi pogled ne spojivi. Probajte miks jaja, dagnji, klica i ljutih papričica te pripremite ovo zanimljivo jelo s tjesteninom.

Sastojci za pripremu jela s tjesteninom:

500 g rezanaca s jajima
200 g mesa dagnji
50 g pročišćenog maslaca
2 režnja češnjaka

1 žličica naribanog đumbira
80 g stabljike celera
1 crvena ljuta papričica
100 g sojinih klica

50 ml sojinog umaka
1 limeta
sol

Priprema jela s tjesteninom: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-03-29.asx

U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rezance i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme, u ugrijani wok ulijemo omekšali pročišćeni maslac, dodamo protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.

Kada češnjak zamiriše dodamo dagnje, promiješamo i pržimo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 3-4 minute.

Zatim dodamo narezanu stabljiku celera i ploške crvene ljute papričice, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
Potom dodamo sojine klice, ulijemo sok limete, sojin umak, promiješamo sastojke i maknemo s vatre.

Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo dagnjama i povrću, izmiješamo, stavimo na tanjure i poslužimo.

Predlaže: http://www.crochef.com/

Povratak na Net.hr