Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

PROMIJENITE NAČIN PRIPREME

RECEPT ZA ZDRAV ROŠTILJ: Uz ovu sitnicu, meso s dima neće biti samo ukusno, nego i dobro za vaše tijelo

Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici.

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu. Radi se o supstancijama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.

Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana, ovisi o marinadi i što se u njoj nalazi. Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili domaća vrlo lako napraviti doma. Zahvaljujući njoj, meso i povrće imaju puno bolji okus.

SIGURNO KROZ LJETNU UŽIVANCIJU: Kod plinskih roštilja morate pripaziti i na ove stvari

Kako bi izbjegli štetne posljedice za zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego da komadić odsiječete nožem. Kada bi hamburger provjeravali nožem, moglo bi doći do istjecanja mesnih sokova na vatru.

I za one jako oprezne, mesne sokove možete prikupiti u aluminijsku posudu ili roštilj tavu, savjetuju stručnjaci.

Povratak na Net.hr