PRAVILNO ČUVANJE

RADITE LI I VI OVU VELIKU POGREŠKU SA SLADOLEDOM? Evo zašto vam se stvara led na površini i kako to spriječiti

‘Freezer burn nastaje kada vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovno hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu

Sladoled je omiljena ljetna slastica, ali pomalo živcira kada ga izvadite iz zamrzivača i krente jesti, a na površini se stvorio sloj leda koji kvari okus. Članica jedne australske Facebook grupe otkrila je da bi kantice sa sladoledom uvijek trebalo u zamrzivač stavljati naopako kako bi se izbjeglo stvaranje kristalića leda na površini.

“Freezer burn”, kako je ona to nazvala, nastaje kada vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovno hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu. Preokretanjem kantice sa sladoledom nakon što ga vraćate u zamrzivač učinit će da onaj dio sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kugle kaplje na poklopac te neće “pokvariti” netaknuti dio sladoleda, tvrdi ona.

SUPER VODIČ ZA SLAGANJE POSUĐA U PERILICU: Evo kako potrpati što više stvari, a da se baš svaka opere savršeno

Može i u plastičnu vrećicu

Ista žena savjetovala je i pohranjivanje sladoleda u plastične vrećice sa zatvaračem kako bi se osiguralo da sladoled ostane mekši, prenosi Daily Mail.

“Odličan savjet”, “Hvala ti, ovo nas je spasilo”, “Genijalna ideja”, komentirali su ostali članovi grupe na Facebooku, dok se netko našalio: “A gdje to sladoled uopće izdrži dovoljno da bi se ovaj trik mogao  primijeniti?”

Povratak na Net.hr